Integration: Shopify

Följ nedan steg för att komma igång med er integration mot Shopify.

1. Gå till "Importera ordrar" på ert konto --> Klicka på "Prova 20 dagar gratis".

2. Välj volympaket, integration från listan samt fyll i era uppgifter.

3. Skrolla ner och klicka på "Aktivera provperiod"

4. Klicka på "Anslut"

5. Namnge din integration och klicka på "Här är en guide".

Gå igenom nedan steg för att få fram "API-nyckel" och "Access Token" från Shopify:

1. Logga in på er Shopify -> Klickar på “Appar” ute till vänster i bild

2. Klicka på “Utveckla appar”

3. Klicka på “Skapa en app”

3.1 Om du inte har aktiverat “Anpassade appar” måste du klicka "Tillåt utveckling av anpassad app"

4. Skriv in namnet på din app -> Välj vilken användare som ska vara “Apputvecklare” -> Klicka på “Skapa app”

5. Klicka på “Konfigurera scopes för administratörs-API”

6. Sök i sökrutan på “Orders”

7. Markera “write_draft_orders”, “write_orders”, "read_draft_orders_" och "read_orders"

8. Klicka “Spara”

9. Klicka “Installera app”

10. Klicka “Installera”

11. Kopiera “Admin API access token” -> Ska fyllas i under "Access Token" inne på Sendify.

Kopiera “API key” ->Ska fyllas i under "API-nyckel" inne på Sendify.

OBS! Notera att det är enbart store-namnet som skall skrivas in i Shopify URL ID, inte hela adressen. Alltså exempelvis "mystore" och inte "https://mystore.myshopify.com".

12. Klicka på “Nästa steg”

13. Scrolla ner och välj vilket datum som ni vill importera ordrar från

Statusinställningar: (förval)

Status: Open
Finansiell Status: Any
Leverans Status: Unshipped, Unfulfilled, Partial

14. Gå tillbaka till Shopify och klicka på “Inställningar”

15. Klicka på “Aviseringar”

16. Skrolla längst ner till “Webhooks”

Klicka på “Skapa webhook”

17. Gå tillbaka till Sendify och kopiera URL för “Order Creation”

18. I Shopify:
Välj “Händelse” = “Skapade av order”
Format = JSON
Klistra in URL som ni kopierat från iFrame (I Sendify)
Ändra “Webhook API version” till xx-xx (Senaste) --> Spara

19. Gör om samma sak med “Order update”

Välj “Händelse” = “Orderuppdatering”
Format = JSON
Klistra in URL som ni kopierat från iFrame (I Sendify)
Ändra “Webhook API version” till xx-xx (Senaste) --> Spara
Tänk på att kopiera den andra URL från iFrame i Sendify

20. Nu ska det se ut på följande sätt i Shopify
-> Kopiera texten som är markerat med gult

21. Kopiera in denna under “Verifieringskod” inne på Sendify

22. Gå tillbaka till Shopify och klicka på “Skicka testavisering” för både “Order creation” & “Order update”

Screenshot 2024-01-09 at 15.57.34

23. Gå tillbaka till Sendify och kolla så att båda raderna är makerade med en grön bock
-> Klicka på Save & start integration

24. Klar!