1. Hjälpcenter
  2. Vanliga frågor och tips

Mottagarfrakt

Skickar du och din kund frakter fram och tillbaka ibland? Om man har otur blir det dyrt. Vi förklarar hur ni slipper extra avgifter.

Okej, så vad är mottagarfrakt?

Jo, mottagarfrakt är en tjänst som låter din kund/leverantör boka frakt på din bekostnad.

Om kunden ber transportören att ta med sig paketet utan fraktetiketter och uppger Sendifys kundnummer tillkommer det extra kostnader så som mottagarfraktstillägg (41 SEK - 67 SEK) och en administrativ kostnad på 100 SEK.

Så hur slipper jag dessa kostnader?

För att inte behöva betala tillägg för mottagarfrakt finns det två sätt att boka.

1. Bjud in din mottagare och ge dom chansen att boka på ditt konto i Sendify.
               Bra alternativ när man har en längre relation med företaget och frakter skickas fler än en gång.

2. Boka sändningen på ditt konto i Sendify och dela fraktetiketterna med avsändaren.
                Bra alternativ för enstaka frakter.

1. Bjud in leverantör till ditt konto i Sendify

I Sendify kan du ha flera Team, vilket helt enkelt låter dig lägga upp flera leverantörer som olika team. Fördelen med flera Team är att varje leverantör kan boka frakter på din kostnad, där du fortsatt har full kontroll och insikt.

Så här skapar du ett leverantörskonto

1. Registrera ditt företag märkt med leverantörens namn inom parentes exempelvis "Sendify AB (Leverantör AB)", här
      Tänk på att kontrollera att du är utloggad innan du klickar på länken ovan.
    2. Följ instruktionerna i det bekräftelsemejl som skickas till dig.
    3. Gå till Inställningar i Sendify och lägg in företagsuppgifterna här
    4. Bjud in din leverantör via email här
    5. Din leverantör kan nu börja boka frakt!

TIPS! Klicka på profilikonen uppe till höger och sedan på "Team (Teamnamn)". Nu får du söka efter och byta till det andra teamet:

2. Boka åt avsändaren

För att boka upphämtning hos avsändaren går du till "Ny Sändning" precis som du gör annars.

Skriv in avsändarens adress i den vänstra kolumnen (Avsändare) och ditt bolag i den högra (Mottagare)

Ny sändning

När frakten är bokad kan du enkelt dela fraktdokumenten med avsändaren enligt nedan.