Sendify Secure - Frågor & Svar

Här kan du läsa mer om de vanligaste frågorna, samt hur ni går vidare med en reklamation om ert gods är försäkrat med Sendify Secure.

Länk till video: Sendify Secure | Morgondagens transportförsäkring

• Hur vet jag att mitt gods är försäkrat?
    Våra kunder omfattas automatiskt av vår transportförsäkring för alla sändningar med det godsvärde som framgår av bokningen. Du har möjlighet att aktivt avstå/välja bort detta försäkringsskydd, men förlorar då också möjligheten att göra anspråk på försäkringsersättning genom vår gruppförsäkring.

Du ser om godset är försäkrat via ‘’Sändningar’’ och sedan under ‘’Tilläggstjänster’’.

• Vi skickar EXW till i princip alla kunder. Om vi väljer bort försäkringen, står då kunden helt oförsäkrad på den transporten?
    Transporten är oförsäkrad om du inte lägger till försäkring. Finns ingen försäkring tillagd så gäller transportörens ansvar. Läs mer om detta här.

• Hur väljer jag bort försäkringen från framtida sändningar?
    Att välja bort Sendify Secure för dina sändningar är enkelt. Klicka på Inställningar längst upp till höger, därefter klickar du på Tillägg. På denna sida kan du välja att avmarkera försäkringen för framtida sändningar.

Se video nedan för hur du går tillväga:

TurnoffSendifySecure

Du har även möjlighet att välja bort försäkringen efter att du har genomfört en sökning i plattformen. Vid paraplyet klickar du på Ändra inställningar, därefter kommer du till sidan för tilläggstjänster där du har möjlighet att avmarkera Sendify Secure från framtida sändningar.

Frågor?

Om du har några frågor om Sendify Secure kan du kontakta oss på claims@sendify.se eller i chatten, så besvarar vi din fråga så fort som möjligt.