DHL Service Point Retur

Hur hittar jag etiketten? Hur skickar kunden tillbaka paketet?

Vad är Service Point Retur?

Service Point är en produkt för er som företag att ge er kund möjligheten att hämta ut ett paket på ett DHL-ombud.

Service Point Retur ger sedan mottagaren möjligheten att skicka tillbaka paketet till er med hjälp av en returetikett som finns tillgänglig i Sendify.

Var hittar jag returetiketten?

För att hitta returetiketten söker du på originalfrakten i sändningar.
Klicka sedan på de tre prickarna till höger och få upp en ruta som ser ut såhär:

Ps. att klicka på denna knapp och få en returetikett kostar 2 SEK oberoende av om paketet skickas eller inte.

Ps. att klicka på denna knapp och få en returetikett kostar 2 SEK oberoende av om paketet skickas eller inte.

Hur får kunden tag på etiketten?

Du kan antingen skicka med returetiketten i paketet när du skickar det till kunden, det gör att dom enkelt kan försegla paketet, klistra på returetiketten och lämna tillbaka det på ett ombud om dom vill returnera det.

Ett annat alternativ är att skriva med i dina villkor att returetikett skickas ut vid efterfrågan.

Hur bokas upphämtningen?

När er kund bestämmer sig för att skicka tillbaka paketet är det viktigt att etiketten sitter på paketet, kunden kan sedan lämna in paketet på vilket DHL-ombud som helst.
Det bokas därför ingen upphämtning för en Service Point Retur.

Du kan hjälpa din kund att hitta närmsta ombud här!

Vem betalar för frakten?

Du som kund hos Sendify kommer få returkostnaden på din veckofaktura från Sendify.

Om du vill att din kund ska stå för kostnaden kan du antingen lägga till en fast kostnad i dina villkor eller vidarefakturera kostnaden när du får den från Sendify, vilket är Transportkostnad + 2 SEK

Kan man boka en Service Point Retur trots att det inte finns en originalbokning i Sendify?

Om du inte har bokat en Service Point i Sendify kan du inte skriva ut eller boka en Service Point Retur.
Om din kund har ett paket som behöver lämnas in på ett ombud kan du boka en vanlig Service Point (Från dig till kund, alltså motsatt vad som ska skickas). Den etiketten använder du inte utan skriver endast ut returetiketten och skickar till kunden.
Du kommer på det vis inte bli fakturerad för originalfrakten då den inte skickas.

Viktigt här är att du avbokar frakten som är bokad från dig till kund så att DHL inte gör ett upphämtningsförsök.

Besvarade vi inte alla dina frågor och funderingar?
Släng iväg ett meddelande i chatten så hjälper vi dig! 🌟